Padbegeleiding

Individuele gesprekken

In padbegeleiding maak je ruimte om uitgebreider en preciezer stil te staan bij vragen die je hebt of patronen die je tegenkomt op jouw pad van levenskunst. Het kan gaan om gedachten of emoties die je in beslag nemen; of patronen waarin je je vast voelt zitten en die verwijzen naar plekken waar je je vrijheid nog niet leeft. Het kan ook zijn dat je een intuïtie hebt dat er meer mogelijk is, je mist bijvoorbeeld zingeving of levenslust. Of je wilt graag bewuster leven, je motivatie verhelderen en van hieruit koers leren houden.

Het uitgangspunt van de padbegeleiding is het herinneren van jvrije aard. We nemen tijd om stil te staan en je leert wennen aan een open vriendelijke manier van aanwezig zijn. Van daaruit ga je opnieuw kijken naar de situatie en de vragen die je hebt. Je leert jezelf begrijpen in wie je geworden bent en je gaat onderzoeken hoe je als vrije volwassene wilt omgaan met de situatie. Je leert voor jou belangrijke waarden vorm te geven in het dagelijks leven. Tijdens de padbegeleiding besteed ik tevens aandacht aan meditatie en het thuis herinneren van inspiratie.

Relatiegesprekken

In je relatie met je geliefde merk je misschien dat jullie vastlopen in patronen. Dat het bij sommige onderwerpen niet meer lukt om vrij en onbevangen met elkaar te communiceren. Of dat je niet meer zo geniet van elkaar. In een intieme relatie, waarin we ons openen voor elkaar, is het onvermijdelijk dat er oude kwetsingen wakker worden, en manieren om ons te beschermen. Hoewel het niet gemakkelijk is om stil te staan op de plekken waar we onze vrije vorm nog niet leven, biedt de relatie met je partner je ook een kans om dit te leren.

Padbegeleiding in een groep

In kleine groepen sta je stil bij het leven van jouw authentieke vorm in je dagelijks leven. De bijeenkomst begint met meditatie in beweging en meditatie. Iedere bijeenkomst staat een thema centraal en komen zijnsgeoriënteerde principes en oefeningen aan bod.  Er is voor ieder gelegenheid om een situatie te verkennen, zicht te krijgen op de dynamiek in jou, en je vrije vorm in verbinding te ontdekken. Ik besteed aandacht aan literatuur en beoefening thuis. Padbegeleiding in een groep is een zeer waardevolle manier om met precies zoals je bent op je gemak te  leren zijn in relatie met anderen.

Een serie van 4 bijeenkomsten van 13.00 tot 17.00 uur op woensdagmiddag. In het najaar start een nieuwe groep op woensdagmiddag 4 oktober. De andere data zijn: 15 november 2023 en 17 januari en 21 februari 2024.

Waarschijnlijk start een tweede groep verderop in het najaar.