Cursus Gezonde Zelfliefde

Gezonde Zelfliefde is een belangrijke basis van het zijnsgeoriënteerde pad van levenskunst. In deze cursus leer je om gezonde zelfliefde in de praktijk te brengen. Ook kan de cursus een kennismaking zijn met Zijnsoriëntatie en meditatie.

Veelal zijn we helemaal niet zo liefdevol naar onszelf. Ongemerkt en chronisch herhalen we oude patronen. Deze patronen ontnemen je het zicht op de inherente vrijheid van je natuurlijke, niet door je geschiedenis aangetaste aard. De westerse leefstijl en de emotionele tekorten uit je jeugd maken dat je je blik van jezelf afwendt, en geluk en vervulling zoekt buiten jezelf. Door deze zoekende, voortgedreven houding verlaat je jezelf voortdurend. We verliezen onze innerlijke rust, ons evenwicht en ons besef van verbondenheid. 

Cursus

In de cursus Gezonde Zelfliefde oefen je op meditatieve wijze met het doorbreken van die patronen. Je leert weer diep te ontspannen en liefdevol nabij en aanwezig te zijn. Ook bij de lege plekken in jezelf waar je teruggeschrokken bent uit relatie. De fysiek/energetische verkrampingen die samenhangen met je patronen, kunnen daardoor ont-stollen waardoor je energie vrij komt en terugvloeit naar je Zelf.
Zo hervind je wie je al bent op een veel fundamenteler en intiemer niveau dan wie je denkt te zijn als je gewoonte-zelf. Je komt thuis in je natuurlijke, liefdevolle Zijnsaard. Van hieruit ben je spontaan, open en betrokken naar jezelf en anderen. Doordat je gaat rusten in je eigen basis word je onafhankelijker en minder opgehangen aan omstandigheden.

Boek en ontwikkeling cursus

Hans Knibbe heeft in samenwerking met de beroepsvereniging een cursus ontwikkeld en een boek geschreven over dit thema.  Meer informatie over het boek vind je op de website van de Stichting Zijnsoriëntatie. 

Data volgende cursus in Nijmegen

Woensdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur op 24 januari, 7 februari, 28 februari, 20 maart, 17 april, 1 mei, 22 mei en 12 juni 2024.

Informatie over de kosten vind je onder tarieven. Voor meer informatie of je inschrijven kun je contact met me opnemen via info@zo-wil-ik-leven.nl of 06-26810402. 

Een interview met Hans Knibbe over dit thema vind je hier. En een youtubefilm van een lezing door Hans Knibbe over Gezonde Zelfliefde vind je hier

Vervolg/ verdieping Gezonde Zelfliefde

Voor wie eerder een cursus heeft afgerond, de inspiratie levend wil houden en de beoefening wil verdiepen vinden komend najaar twee middagen plaats: woensdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur op 25 oktober en op 6 december 2023. 

Open middag | Nijmegen

De volgende open middag Zijnsoriëntatie is op woensdag 20 september 2023 van 14.00 tot 16.30 uur. Tijdens deze middag vertel ik over de visie Zijnsoriëntatie, geef ik meditatie in beweging en zitmeditatie, doen we een eenvoudige oefening en is er gelegenheid tot stellen van vragen en inzien van literatuur. Aan de middag zijn geen kosten verbonden.