Studiegroep Vrijheid in verbinding

Verlichting is onze aard. Een mooie omschrijving van verlichting vind ik ‘vrijheid in verbinding’. We zijn zowel vrij als inherent in relatie. Altijd al. Toch beleven we dat vaak niet zo. Hoe herken je je vrije aard en wat betekent het om een pad van verlichte levenskunst te gaan? In het boek ‘Zie, je bent al vrij!’ schrijft Hans Knibbe hier toegankelijk en inspirerend over.

“Dit boek gaat over de kunst van gelukkig zijn. Het is mogelijk om een bron van geluk aan te boren in onszelf. Die bron is niet in ‘iets’ gelegen, maar ontsluit zich als we – voorbij alle vormen – in de openheid van Zijn rusten. Behalve geluk vinden we daar ook vrijheid, sensitiviteit en schoonheid. Dit geeft ons leven diepte en waardigheid.”

 

Uit: Zie je bent al vrij! van Hans Knibbe

In de studiegroep bestudeer je het boek ‘Zie, je bent al vrij!’ van Hans Knibbe en beoefen je rusten in de openheid van jouw geest. In de realisatie dat vrijheid in verbinding is wie je bent. De bijeenkomsten vinden één keer in de maand plaats, en zijn een combinatie van studie, uitwisseling en meditatiebeoefening. Iedere bijeenkomst komt er één hoofdstuk aan bod, die je thuis bestudeert en voorbereidt aan de hand van vragen. Daarnaast is er gelegenheid om stil te staan bij je meditatiebeoefening thuis.

Voor mensen die van verlichting houden en ervaring hebben met meditatie en Zijnsoriëntatie. Het kan zijn dat je het boek al kent en je met anderen wilt genieten van de rijkdom, en je zicht en beoefening wilt verdiepen of dat je het boek nog niet kent en er nieuwsgierig naar bent.

Het boek van Hans Knibbe nodigt ons te vertrouwen in onze aard:

Hans Knibbe wijst onze non-duale aard aan, zodat we deze kunnen herkennen en tot uitgangspunt kunnen maken van ons leven. Het boek is zowel een studie- als een meditatieboek en beschrijft op toegankelijke en inspirerende wijze het padloze pad.

Een nieuwe groep start in 2023. De bijeenkomsten zijn onderdeel van de jaartraining en tevens als studiegroep te volgen op zaterdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur op 28 oktober, 2 december 2023 en op 20 januari, 17 februari, 8 april en 22 juni 2024.

Heb je belangstelling of wil je meer weten, ik hoor het graag. Je kunt me bereiken via info@zo-wil-ik-leven.nl of 06-26810402

zie-je-bent-al-vrij

Zie ook de contactpagina