Padcoaching

Individuele gesprekken

In padcoaching maak je ruimte om uitgebreider en preciezer stil te staan bij vragen die je hebt of patronen die je tegenkomt op jouw pad van levenskunst. Het kan gaan om gedachten of emoties die je in beslag nemen; of patronen waarin je je vast voelt zitten en die verwijzen naar plekken waar je je vrijheid nog niet leeft. Het kan ook zijn dat je een intuïtie hebt dat er meer mogelijk is, je mist bijvoorbeeld zingeving of levenslust. Of je wilt graag bewuster leven, je motivatie verhelderen en van hieruit koers leren houden.

Het uitgangspunt van de padcoaching is het herinneren van jouw vrije aard. We nemen tijd om stil te staan en je leert wennen aan een open vriendelijke manier van aanwezig zijn. Van daaruit ga je opnieuw kijken naar de situatie en de vragen die je hebt. Je leert jezelf begrijpen in wie je geworden bent en je gaat onderzoeken hoe je als vrije volwassene wilt omgaan met de situatie. Je leert voor jou belangrijke waarden vorm te geven in het dagelijks leven. Tijdens de padcoaching besteed ik tevens aandacht aan meditatie en het thuis herinneren van inspiratie.

Relatiegesprekken

In je relatie met je geliefde merk je misschien dat jullie vastlopen in patronen. Dat het bij sommige onderwerpen niet meer lukt om vrij en onbevangen met elkaar te communiceren. Of dat je niet meer zo geniet van elkaar. In een intieme relatie, waarin we ons openen voor elkaar, is het onvermijdelijk dat er oude kwetsingen wakker worden, en manieren om ons te beschermen. Hoewel het niet gemakkelijk is om stil te staan op de plekken waar we onze vrije vorm nog niet leven, biedt de relatie met je partner je ook een kans om dit te leren.

Padcoachgroep

In kleine groepen sta je stil bij het leven van jouw authentieke vorm in je dagelijks leven. De bijeenkomst begint met meditatie in beweging en meditatie. Daarna is er voor ieder gelegenheid om een situatie te verkennen, zicht te krijgen op de dynamiek in jou, en je vrije vorm in verbinding te ontdekken. Tijdens de bijeenkomst komen zijnsgeoriënteerde principes en oefeningen aan bod. Padcoaching in een groep is een zeer waardevolle manier om met precies zoals je bent op je gemak te  leren zijn in relatie met anderen.

De eerstvolgende serie van 4 bijeenkomsten start op woensdagmiddag 3 oktober 2018 van 13.30 tot 17.00 uur en heeft als thema ‘De niet-herkende boeddha-kwaliteit.’ De andere data zijn 7 november, 19 december 2018 en 16 januari 2019.

De niet-herkende boeddhakwaliteit is een prachtige werkvorm waarin je leert om in plaats van keurend en veroordelend met je gevoelens, gedachten en patronen om te gaan, met boeddha-ogen te kijken en te ontdekken. De bijbehorende literatuur is een artikel in Cirkel 13 of hoofdstuk 2 in het boek Zijn en Worden van Hans Knibbe: Neurose als niet herkende boeddha-kwaliteit. Het boek en het artikel zijn te bestellen via www.stichting-zijnsoriëntatie.nl Daarnaast heeft Hans Knibbe een boek over dit onderwerp geschreven. Dit boek is alleen nog tweedehands te verkrijgen.