Zijnsgeoriënteerde meditatie

Meditatie in beweging en zitmeditatie
Meditatie in beweging is een toegankelijke en vriendelijke manier om je aandacht uit je gedachten te halen en te leren aanwezig te zijn bij wat er is. Je beoefent aandachtig gewaarzijn, in het hier en nu zijn. Je laat het op weg zijn los, waardoor je ontspant en landt in dit moment. Tijdens de meditatie in beweging worden zachte bewegingen afgewisseld met meer dynamische bewegingen en oefeningen.

Na meditatie in beweging beoefenen we zitmeditatie. Meditatie is een herinnering aan jouw vrije aard. Een herinnering dat je al thuis bent, goed bent, precies zoals je nu bent. Je beoefent presentie en brengt je geest thuis. Je leert je eigen inspiratie wakker te maken, bijvoorbeeld door visualisatie, teksten en motivatie herinneren, en ontdekt de rijkdom van wie je bent.

Omdat aandachtig hier en nu zijn en je gewicht leggen in je vrije aard, niet is wat je in het dagelijks leven gewend bent, vraagt het training en herinnering. Het beoefenen in een groep is hier ondersteunend en inspirerend bij. Het is een prettige vorm van bewustzijnstraining die jou in het dagelijks leven helpt koers te houden.

Cursus Zijnsgeoriënteerde meditatie | Nijmegen (pilot)
In deze cursus maak je in acht bijeenkomsten kennis met meditatie in beweging, zitmeditatie en visualisatie volgens de Zijnsgeoriënteerde principes. Deze  meditatievormen worden verkend, uitgelegd, geoefend en een aantal keren herhaald. Je mediteert ook thuis met ingesproken begeleide meditaties. Door regelmatig te oefenen zul je merken dat je beter in staat bent om los te koppelen van je gedachtestroom, dat je beter kunt ontspannen en meer gemak ervaart.

Na acht bijeenkomsten ben je in staat om zelf een dagelijkse meditatiebeoefening te doen met onderdelen zoals die in de cursus aangereikt zijn.

De cursus is ontwikkeld door de beroepsvereniging in samenwerking met Hans Knibbe en Iene van Oijen. Deze cursus wordt in het najaar als pilot aangeboden en bevat een evaluatie. 

Data en tijd: vrijdagmiddag van 14.00 tot 16.30 uur op 1 november, 15 november, 29 november, 6 december, 20 december 2019 en 10 januari, 24 januari en 6 februari 2020.

Inloopmeditatie | Landsmeer
Meditatie in beweging en zitmeditatie in kleine groepen in Landsmeer, nabij Amsterdam. Op woensdagochtend zijn er open lessen waaraan je kunt deelnemen met een strippenkaart van 5 keer.

De meditatiebijeenkomsten op woensdagochtend zijn van 9:00 – 10:00 uur.  In het najaar zijn de data: woensdag 4 september, 18 september, 25 september, 2 oktober, 16 oktober, 23 oktober, 30 oktober, 13 november, 20 november, 27 november, 4 december, 18 december 2019.

Een proefles is in overleg mogelijk.