Zijnsgeoriënteerde meditatie

Meditatie in beweging en zitmeditatie
Meditatie in beweging is een toegankelijke en vriendelijke manier om je aandacht uit je gedachten te halen en te leren aanwezig te zijn bij wat er is. Je beoefent aandachtig gewaarzijn, in het hier en nu zijn. Je laat het op weg zijn los, waardoor je ontspant en landt in dit moment. Tijdens de meditatie in beweging worden zachte bewegingen afgewisseld met meer dynamische bewegingen en oefeningen.

Na meditatie in beweging gaan we verder met zitmeditatie. Zitmeditatie is een herinnering aan jouw vrije aard. Een herinnering dat je al thuis bent, goed bent, precies zoals je nu bent. Je beoefent presentie en op je gemak zijn met wat er in je leeft. Je leert je eigen inspiratie wakker te maken, bijvoorbeeld door visualisatie, teksten en motivatie herinneren, en ontdekt de rijkdom van wie je bent.

Omdat aandachtig hier en nu zijn en je gewicht leggen in je vrije aard, niet is wat je in het dagelijks leven gewend bent, vraagt het training en herinnering. Het beoefenen in een groep is hier ondersteunend en inspirerend bij. Het is een prettige vorm van bewustzijnstraining die jou in het dagelijks leven helpt koers te houden.

Open lessen en kennismakingstraining
Meditatie in beweging en zitmeditatie geef ik in kleine groepen in Landsmeer, nabij Amsterdam. Op woensdagochtend zijn er open lessen waaraan je kunt deelnemen met een strippenkaart van 5 keer.

De training Kennismaken met zijnsgeoriënteerde meditatie bestaat uit tien bijeenkomsten om de week. Met aandacht voor theorie en thuis oefenen op een manier die bij jou past.

Ook individuele meditatieles is mogelijk.

Data inloopmeditatie
De open meditatiebijeenkomsten op woensdagochtend zijn van 9:00 – 10:00 uur. In het eerste en tweede kwartaal van dit jaar zijn de data: 9 januari, 16, januari, 23 januari, 30 januari, 6 februari, 13 februari, 20 februari, 27 februari, 13 maart, 20 maart, 27 maart, 3 april, 17 april, 24 april, 1 mei, 8 mei, 15 mei, 22 mei, 5 juni, 12 juni, 19 juni, 26 juni 2019.

In de zomerperiode zijn de data: woensdagochtend 3 juli, 17 juli, 31 juli, 22 augustus, 29 augustus 2019. 

Een proefles is in overleg mogelijk.

Kennismakingstraining meditatie 10 bijeenkomsten
Een nieuwe serie start in het najaar 2019.

Open middag kennismaken met Zijnsoriëntatie
Woensdag 12 juni 2019 van 13.30 tot 16.00 uur.