Cursus Zijnsgeoriënteerde meditatie

Ontdek de rijkdom van Zijn

Meditatie brengt je terug in je basis, waardoor je je vrije aard ervaart. Deze is rijk aan kwaliteiten zoals rust, blijdschap, geluk, liefde, schoonheid en helderheid. Je geest thuisbrengen is lijfelijk voelbaar als ontspanning, loslaten van pantsering, stilte en weldadigheid. Tegelijkertijd blijkt je thuis geen vaste plek te zijn waar je als het ware in kunt wonen. Je thuis is eerder ruimte, openheid, vrijheid en verbondenheid.

Grijpende aandacht en opgetrokken energie

Vanuit evolutionaire overlevingsdrang grijpen we naar ervaringen: gedachten, gevoelens en zintuiglijke indrukken. Door die grijpende aandacht verplaatst je gewicht zich van je basis, je Zijnsgrond, naar boven en naar buiten. Dat trekt je uit je basis en brengt je ‘van huis’.

Zijnsgeoriënteerde meditatie

Zijnsgeoriënteerde meditatie omvat verschillende meditatievormen: zittend, staand, bewegend, visualiserend. De meditaties zijn gericht op verschillende niveaus van je geest. Zo leer je aandachtig zijn en contact maken met de stroming van je lichaamsenergie. Je ervaart verbinding met al het bestaande en je leert verwijlen in de stille ruimte van je geest. Het kenmerkende van zijnsgeoriënteerde meditatie is dat je je geest uit de afleiding haalt en terugbrengt naar zijn thuisbasis, naar Zijn.

In deze cursus maak je in acht bijeenkomsten stapsgewijs kennis met de kunst en kunde van meditatie volgens de zijnsgeoriënteerde principes. De meditaties worden verkend, uitgelegd, beoefend en een aantal keren herhaald. Thuis mediteer je met ingesproken meditaties en bouw je je eigen meditatiediscipline op. Als je regelmatig oefent merk je dat je je aandacht beter kunt losmaken uit gedachtestromen en dat je meer kunt ontspannen. Je komt in contact met je inspiratie en een besef van inherente vrijheid. Je herkent jezelf als heel en compleet en gaat je vertrouwen leggen in Zijn. 

Na acht bijeenkomsten ben je in staat om zelf een dagelijkse meditatiebeoefening te doen met de onderdelen die in de cursus aangereikt zijn. Deze cursus is geschikt voor zowel mensen die geen ervaring hebben met meditatie als voor mensen die dat wel hebben.

Data en tijd

Een nieuwe groep start op vrijdag 22 oktober van 14.00 tot 17.00 uur. De andere data zijn: 12 november, 26 november, 17 december 2021 en 14 januari, 4 februari, 25 februari, 11 maart 2022. Het is mogelijk de tweede bijeenkomst in te stromen met een individuele inhaalles.

Op lokatie is voldoende ruimte voor de 1,5 meter richtlijn.

Locatie: de Refter, Ubbergen, vlakbij Nijmegen. 

Kosten:  zie onder tarieven. 

Heb je vragen, wil je overleggen of je aanmelden, je kunt mij bereiken via 06-26810402 of via info@zo-wil-ik-leven.nl