Cursus Gezonde Zelfliefde

Gezonde Zelfliefde is een belangrijke basis van het zijnsgeoriënteerde pad van levenskunst. In deze cursus leer je om Gezonde Zelfliefde in de praktijk te brengen, en maak je tegelijkertijd kennis met Zijnsoriëntatie.

Veelal zijn we helemaal niet zo liefdevol naar onszelf. Ongemerkt en chronisch herhalen we oude (overleving)patronen. Deze patronen ontnemen je het zicht op de inherente vrijheid van je natuurlijke, niet door je geschiedenis aangetaste aard. De westerse leefstijl en de emotionele tekorten uit je jeugd maken dat je je blik van jezelf afwendt, en geluk en vervulling zoekt buiten jezelf. Door deze zoekende, voortgedreven houding verlaat je jezelf voortdurend. We verliezen onze innerlijke rust, ons evenwicht en ons besef van verbondenheid. 

Cursus

In de cursus ‘Gezonde Zelfliefde’ oefen je op meditatieve wijze met het doorbreken van die patronen. Je leert weer diep te ontspannen en liefdevol nabij en aanwezig te zijn. Ook bij de lege plekken in jezelf waar je teruggeschrokken bent uit relatie. De fysiek/energetische verkrampingen die samenhangen met je patronen, kunnen daardoor ont-stollen waardoor je energie vrij komt en terugvloeit naar je Zelf.
Zo hervind je wie je al bent op een veel fundamenteler en intiemer niveau dan wie je denkt te zijn als je ‘gewoonte-zelf’. Je komt thuis in je natuurlijke, liefdevolle Zijnsaard. Van hieruit ben je spontaan, open en betrokken naar jezelf en anderen. Doordat je gaat rusten in je eigen basis word je onafhankelijker en minder opgehangen aan omstandigheden.

Boek en ontwikkeling cursus

Hans Knibbe heeft in samenwerking met de beroepsvereniging een cursus ontwikkeld en een boek geschreven over dit thema.  Meer informatie over het boek vind je op de website van de Stichting Zijnsoriëntatie. 

Data cursus in Landsmeer

Na de zomer start een nieuwe cursus op woensdagmiddag van 14.00 tot 17.00 uur. De data zijn: 30 oktober, 20 november, 4 december en 18 december 2019 en 15 januari, 29 januari, 19 februari en 4 maart 2020.

Een interview met Hans Knibbe over dit thema vind je hier. En een youtubefilm van een lezing door Hans Knibbe over Gezonde Zelfliefde vind je hier

Heb je vragen, wil je meer informatie of je inschrijven? Je kunt me bereiken via info@zo-wil-ik-leven.nl of 06-26810402.

Ook ben je van harte welkom op de open middag Zijnsoriëntatie op woensdag 18 september van 14.00 tot 16.30 uur.